«Енергоатом» підключив другий блок Южно-Української АЕС до мережі

Читать на русском
Таким чином, 14 блоків українських АЕС із 15 наявних перебувають у роботі. Радіаційна ситуація на ЮУАЕС відповідає нормам безпеки.

14 лютого о 22:27 енергоблок №2 Южно-Української АЕС підключений до енергомережі після завершення середнього планово-попереджувального ремонту.

Таким чином, 14 блоків українських АЕС із 15 наявних перебувають у роботі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАЕК «Енергоатом».

Радіаційна ситуація на ЮУАЕС відповідає нормам безпеки. Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС перебуває на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції й на 14 лютого 2017 року становили 0,1 мкЗв/год.

Сумське НВО буде постачати обладнання на китайські АЕСПАТ «Сумське НВО» підписало ряд договорів на виробництво деталей та пристроїв до відцентрових насосів АЦНА 25-180, що експлуатуються на атомній електростанції «Чашма» (Китай).

Нагадаємо, 24 листопада 2016 року о 17:51 енергоблок №2 Южно-Української АЕС був відключений від енергомережі для проведення середнього планово-попереджувального ремонту.

Як повідомлялося раніше, Южно-Українська АЕС 19 січня о 12:29 відключила третій блок від енергомережі для визначення причин погіршення вакууму в конденсаторі турбоагрегату.

Запорізька АЕС також підключила до мережі енергоблок №4 30 січня після завершення планового ремонту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: