Сумське НВО буде постачати обладнання на китайські АЕС

Читать на русском
Сумським машинобудівникам замовили більше 60 позицій запасних частин для енергоблоків номер 2, 3, 4 китайської АЕС Чашма.

ПАТ «Сумське НВО» підписало ряд договорів на виробництво деталей та пристроїв до відцентрових насосів АЦНА 25-180, що експлуатуються на атомній електростанції «Чашма» (Китай).

Про це повідомляють в прес-службі підприємства, передає «Слово і Діло».

Як зазначається, Сумське НВО не вперше співпрацює з АЕС «Чашма», куди в попередні роки відвантажено чимало насосного обладнання типу АЦНА 25-180, ЦНА 50-90, ЦНА 50-90-1. Зараз же, готуючись до проведення планових регламентних робіт на енергоблоках №2, 3, 4, китайські партнери знову ж віддали перевагу СНВО, замовивши цілий спектр деталей і пристосувань до відцентрових насосів АЦНА 25-180. Мова взагалі йде про понад 60 позицій виробів. Відправити їх замовнику необхідно буде вже в найближчі місяці.

Китай готує космічні місії на Марс і ЮпітерКНР має намір відправити космічні дослідницькі місії для вивчення Марса і Юпітера до 2020 року.

За словами провідного менеджера УВС Валерія Фролова, зараз опрацьовується питання про укладення ще однієї угоди на окремі складові для АЕС «Чашма». Головною передумовою для підписання стане якісне виконання вище взятих контрактних зобов'язань.

Нагадаємо, що азербайджанські поромні переправи в обхід Росії, які з'єднують Китай з Європою, працюють на повну потужність.

У свою чергу, Україна запропонувала продовжити «Шовковий шлях» до країн Балтії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: