Южно-Українська АЕС відключила третій енергоблок від мережі

Читать на русском
При перехідних процесах відключення енергоблоку порушень умов та меж безпечної експлуатації не було.
Три реактора Південно-Української АЕС

Южно-Українська АЕС 19 січня о 12:29 відключила третій блок від енергомережі для визначення причин погіршення вакууму в конденсаторі турбоагрегату.

Про це повідомила прес-служба НАЕК «Енергоатом», передає «Слово і Діло».

Таким чином, у роботі перебувають 11 із 15 енергоблоків чотирьох чинних АЕС країни. На енергоблоці №3 Рівненської АЕС іде 86-а доба капітального планового ремонту (до 16 лютого), на блоці №2 Южно-Української АЕС – 56-а доба середнього планового ремонту (ремонт до 23 лютого), на блоці №1 Рівненської АЕС – 27-а доба середнього планового ремонту (до 6 лютого).

На ЧАЕС завершилося накриття четвертого енергоблоку насувною аркою – відеоСьогодні, 29 листопада, на Чорнобильській АЕС відбулася урочиста церемонія з нагоди успішного завершення насування арки нового безпечного конфайнмента.

«Енергоатом» є оператором всіх чотирьох чинних АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами (13 ВВЕР-1000 і 2 ВВЕР-440) загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Як повідомлялося раніше, востаннє третій енергоблок Южно-Української АЕС відключали від мережі 27 листопада для виявлення та усунення причин спрацювання аварійного захисту реактора.

Нагадаємо, що за підсумками 2016 року Запорізька АЕС, яка входить до НАЕК «Енергоатом», згенерувала 31 тис. 026 кВт·год електроенергії, що становить 38,3% від генерації українських атомних станцій і 21,1% від загального виробітку електроенергії в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: