Насалик розповів, скільки коштує переведення двох блоків Зміївської ТЕС на газове вугілля

Читать на русском
Ці два блоки були обрані, тому що не потрібно технічно міняти самі турбіни, а лише загальну подачу, що набагато простіше зробити.

Переведення 2-го і 5-го блоків Зміївської ТЕС (Харківська обл.) з антрациту на газову групу вугілля обійдеться державі в 240 млн грн.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає «Слово і Діло».

«Ми завершили ТЕО, виконуються всі роботи й буквально на цьому засідання Кабінету міністрів буде затверджений фінплан. На сьогоднія можу дати інсайдерську інформацію, що переведення 2-го та 5-го блоків обійдеться нашій країні в 240 мільйонів гривень», – сказав він в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV у понеділок увечері.

Ці блоки були обрані, тому що не потрібно технічно замінювати самі турбіни, а лише замінити загальну подачу, що набагато простіше зробити.

Антрацитовий зашморг – як політики позбавляли Україну вугілля з окупованого ДонбасуВтрата центрального Донбасу призвела до дефіциту в Україні вугілля антрацитної групи, марок «А» і «Т». Це актуалізувало в суспільстві питання диверсифікації поставок і загального підвищення ефективності енергетичної галузі країни.

Для заміщення поставок антрацитового вугілля з Донбасу на територію вільної України збудована ЛЕП «Рівненська АЕС – підстанція Київська», триває будівництво Дністровської ГАЕС, а також тривають роботи з реконструкції відповідних вугільних блоків ТЕС.

Нагадаємо, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України поставило завдання щорічно на 30% скорочувати залежність від вугілля антрацитної групи, яке до останнього часу майже повністю поставлявся із зони АТО в обсягах понад 9 мільйонів тонн на рік.

«Слово і Діло» зафіксувало 27 обіцянок міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, 2 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 7%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: