Експерт розповів, коли влада піде на віялові відключення електроенергії

Читать на русском
Якщо компроміс щодо постачання вугілля не буде досягнутий, то за місяць-півтора можуть бути віялові відключення електроенергії.

Нічого катастрофічного в запровадженні надзвичайного стану в енергетиці немає, оскільки це вже третя зима, коли його запроваджують. Однак процеси, що розгортаються в енергетичній галузі країни, дійсно катастрофічні.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише член правління проекту «Ціна держави» й екс-член Національної комісії з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Андрій Герус, передає «Слово і Діло».

«У нас уже 3 роки взимку в енергетиці надзвичайний стан. Катастрофа – це те, що відбувається в українській енергетиці ці 3 роки. НС запроваджується, щоб перевести антрацитові блоки на роботу мінімальним складом. Їх вироблення заміщатиме станції на марці «Г». Це заради економії антрациту», – пише він.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» звернуться до суду, якщо НКРЕКП не скасує формулу ціноутворення «Роттердам+»Сказано 21 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

На його думку, якщо у владних коридорах не знайдуть якогось компромісу, то за місяць-півтора можуть бути віялові відключення.

Як повідомлялося раніше, спотова оптова ціна електроенергії в Україні на 30-40% вища, ніж у сусідніх європейських країнах, США, Канаді, що ставить українського виробника в украй невигідне становище на світових ринках.

За останній рік кількість українців із двозонним електролічильниками зросла в 1,6 раза. При цьому витрачені на купівлю лічильника гроші можуть окупатися кілька років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: