Робота Алчевського меткомбінату призупинена через блокаду зони АТО

Читать на русском
Від учора Алчевський металургійний комбінат повністю зупинений через відсутність залізорудної сировини.

Алчевський металургійний комбінат «Алчевськкокс», що входить до корпорації «Індустріальний союз Донбасу», зупинений з 13 лютого 2017 року на «гарячу» консервацію.

Про це UAprom повідомило інформоване джерело в галузі, передає «Слово і Діло».

Експерт розповів, чим загрожує Україні блокада ДонбасуГолова Конфедерації вільних профспілок України розповів про наслідки торгової блокади Донбасу та оцінив дефіцит вугілля.

За його словами, зупинка потужностей на консервацію є вимушеною й пов'язана з блокадою залізничних шляхів у зоні АТО, через яку неможливо доставити залізорудну сировину й коксівне вугілля на підприємства.

Співрозмовник не зміг назвати терміни відновлення виробництва на АМК, але уточнив, що для повного виходу з консервації потрібно 10 днів від моменту заповнення складів сировиною.

Відзначається, що корпорація зберігає всі соціальні зобов'язання на підприємствах і розмір їх зарплати працівникам на час вимушеного простою.

Як повідомлялося раніше, наприкінці січня 2017 року були підірвані залізничні шляхи, що ведуть до Алчевському меткомбінату, на ділянці залізниці Луганськ-Лисичанськ-Попасна.

Раніше Геннадій Зубко розповів, кому вигідна блокада Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: