У Міноборони готові створити кримськотатарський підрозділ морської піхоти

Читать на русском
Формування такого підрозділу буде вестися з урахуванням віросповідання і традицій особового складу.

Міністерство оборони готове сформувати кримськотатарське підрозділ з добровольців громадського об'єднання «Аскер» і кримськотатарського батальйону їм. Номана Челебиджихана.

Про це йшлося на зустрічі міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака і народного депутата України Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, передає «Слово і Діло».

На Чонгарі стався конфлікт між ЗСУ та кримськими татарами – ЧубаровНа в'їзді до Криму вночі відбувся конфлікт між військовослужбовцями Збройних сил України та членами громадської організації «Аскер».

Під час зустрічі вони обговорили події, які сталися в ніч на 13 лютого 2017 поблизу селища Чонгар, а також перспективу і порядок призову на військову службу за контрактом у складі кримського підрозділи бригади морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України громадян різних національностей, які є вихідцями з АР Крим та Севастополя.

ЗС України готові розглянути заяви членів громадського об'єднання «Аскер», які виявлять добровільне бажання служити у складі кримського підрозділу бригади морської піхоти ВМС.

Формування зазначеного підрозділу буде відбуватися з урахуванням віросповідання і традицій особового складу. Крім цього будуть створені умови дотримання релігійних потреб віруючих різних релігійних конфесій, а саме - до пастирської роботи будуть залучатись представники різних віросповідань.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко нагородив Рефата Чубарова орденом Свободи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: