МОН працює над планом інтернаціоналізації вищої освіти

Читать на русском
Зараз МОН вивчає слабкі місця, пов’язані в тому числі з діяльністю міграційної служби та інших відомств, процедури яких ускладнюють процес вступу та навчання іноземних студентів.

Міністерство освіти та науки розробляє план інтернаціоналізації освіти, зокрема в частині оптимізації процесу вступу до українських вишів іноземних студентів та спрощення умов для працевлаштування іноземних викладачів.

Про це розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з послом держави Кувейт в Україні Рашидом Хаммадом Аль-Адвані, повідомляє прес-служба Міносвіти, передає «Слово і Діло».

Міністерство освіти отримає від Світового банку фінансову допомогуМіністерство освіти і науки України отримає від Світового банку грант на 340 тисяч доларів на проведення реформ.

«Зараз Міністерство освіти і науки працює над планом інтернаціоналізації вищої освіти в Україні, вивчаємо всі слабкі місця, які пов’язані в тому числі з діяльністю міграційної служби та інших відомств, процедури яких ускладнюють процес вступу та навчання іноземних студентів», – сказала Гриневич.

Цим планом також передбачається, що будуть вивчені та спрощені умови для працевлаштування іноземних викладачів, зокрема щодо надання візи.

«Нам зараз потрібно збільшити кількість викладачів-носіїв іноземної мови. Таке навчання значно підвищить шанси наших дітей якісно засвоїти іноземні мови на прийнятному для професійного використання рівня», – зазначила міністр.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання поглиблення співпраці у сфері вищої освіти. Зокрема, посол анонсував зміну підходів Кувейту до визнання дипломів.

«Ми хочемо повністю перейти на формат, коли визнаються не дипломи певної держави, а дипломи конкретних університетів. У такому ж форматі ми працюємо зі США, Францією та іншими країнами. Ми зацікавлені в тому, щоб наші студенти вчилися тут у найкращих університетах, в яких дійсно складно й корисно вчитися. Україна має сильні заклади, які користуються авторитетом у Кувейті й випускники яких стали відомими та успішними людьми. Зокрема, наш відомий кардіохірург, якого називають богом серця, отримував медичну освіту в Україні», – зазначив Аль-Адвані.

Раніше Міносвіти позбавило ліцензій понад 70 вишів.

Нагадаємо міністр освіти назвала пріоритети на 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: