Міністерство освіти отримає від Світового банку фінансову допомогу

Читать на русском
Міністерство освіти і науки України отримає від Світового банку грант на 340 тисяч доларів на проведення реформ.

Міністерство освіти і науки України отримає від Світового банку грант на $340 тис. і сподівається на підтримку установи у проведенні реформ.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, передає «Слово і Діло».

Міносвіти оголосить 2017-й роком німецької мовиМіністр освіти і науки тУкраїни Лілія Гриневич заявила, що оголосить 2017 роком німецької мови.

«Світовий банк має дуже широку активність у пострадянських країнах. На жаль, Міністерство освіти і науки має не досить гарну історію стосунків з вашою установою в попередні періоди. Але нині міністерство змінилося, і ми переконані, що робота Світового банку в Україні в напрямку освіти буде дуже продуктивним», - зазначила Гриневич.

На фінальній стадії переговорів знаходиться проект «Зміцнення формування політики на основі доказових даних з використанням освітньої статистики та аналізу», реалізованого у співробітництві зі Світовим банком.

Міносвіти заборонило скандальний посібник про сімейні цінностіМіністерство освіти і науки України заборонив використовувати в школах посібник Сімейні цінності.

«Проект складається з трьох компонентів. Перше - розвиток інтегрованої Інформаційної системи освіти, яка буде поєднувати освітні бази даних, що включатиме створення порталу відкритих даних. Друге - підготовка до участі у Програмі міжнародного оцінювання учнів (PISA). І третє - зміцнення Інституту освітньої аналітики, який повинен стати провідним закладом у сфері освітньої статистики і аналітики в Україні», - повідомили у МОН.

Термін реалізації проекту - 2 роки, загальна вартість - $400 тис. Для його впровадження Світовий банк виділить $340 тис. гранту, а решта забезпечить Інститут освітньої аналітики шляхом покриття адміністративних витрат установи.

Раніше повідомлялося, що Міносвіти перевірить підручники 2012-2016 років на відповідність сучасним реаліям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: