Київрада схвалила перейменування станції метро «Петрівка»

Читать на русском
Комісія з найменувань Київської міської ради ухвалила рішення про перейменування станції столичного метро Петрівка на Почайну.

Комісія з найменувань Київської міської ради ухвалила рішення про перейменування станції столичного метро «Петрівка» на «Почайну».

Про це на своїй сторінці в Facebook написала активістка ГО «Громадський рух Почайна» Аннабела Моріна, повідомляє «Слово і Діло».

«Члени комісії та присутні стільки добрих слів сказали про Почайну та перейменування! Наступний етап – 2 місяці громадських обговорень на сайті Київради», – написала вона.

Нагадаємо, про можливе перейменування станції київського метро «Петрівка» на «Почайну» стало відомо наприкінці грудня 2016 року. Тоді КП «Київський метрополітен» пропонувало ділитися думками з приводу цієї ініціативи.

У центрі Києва декомунізують ще один пам’ятникУ Києві планують демонтувати пам'ятник Загиблим робітникам заводу Арсенал на Арсенальній площі.

Зазначимо, що станція метро «Петрівка» була відкрита в 1980 році на честь голови Всеукраїнського революційного комітету та Всеукраїнського центрального виконкому Григорія Петровського.

Почайна – річка в Києві, яка практично зникла, права притока Дніпра. Річка найбільш відома як імовірне місце хрещення Русі князем Володимиром Святославичем у 988 році.

Варто зазначити, що нещодавно в КМДА вирішили перейменувати музей російського мистецтва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: