Київрада має намір розірвати договір оренди землі з російським посольством

Читать на русском
Юридична причина розірвання оренди – нецільове використання земельних ділянок і невиконання умов договорів.

Члени постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування погодили розірвання договору оренди трьох ділянок, наданих посольству Російської Федерації в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Київради, передає «Слово і Діло».

«Ці земельні ділянки були надані в 1998 році Російській Федерації в користування терміном на 49 років. За одну гривню орендної плати на рік московити мали право будувати нове посольство, консульство та резиденцію посла, або ж здавати їх в суборенду, закладати в банках, навіть продавати. На щастя, за 17 років цим правом вони скористатися не встигли, і тому ми можемо розірвати договори оренди», – цитує прес-служба міськради суб'єкта подання відповідних рішень, депутата Київради Ігоря Мірошниченка.

Йдеться про розірвання договорів оренди земельної ділянки площею 0,197 га на вулиці Спаській, 14, земельної ділянки площею 0,3634 га на вулиці Спаській, 13-15 і на вулиці Боричів тік, 17, 19, 21 площею 0,3771 га в Подільському районі.

Бюджет Києва-2017: як зміняться доходи та видатки порівняно з 2016 роком?Видаткову частину бюджету Києва на 2017 рік планується збільшити на 11,2 мільярда гривень порівняно з 2016 роком.

«Відповідно до проектів рішень, юридична причина розірвання оренди – нецільове використання земельних ділянок і невиконання умов договорів», – інформують у прес-службі Київради.

При цьому в повідомленні йдеться про те, що проекти рішень мають також розглянути на пленарному засіданні Київради.

«Після того, як земельні ділянки повернуть у комунальну власність, депутати клопотатимуть про облаштування там скверів», – відзначають у прес-службі Київради.

Нагадаємо, що Російська Федерація знову відмовилася видати Україні режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка.

Питання про можливість скасування або послаблення санкцій проти Росії буде вирішено адміністрацією Дональда Трампа найближчими місяцями залежно від позиції РФ, а також можливості спільної роботи в загальних інтересах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: