Порошенко підписав закон про посилення державних гарантій захисту прав дітей

Читать на русском
Цим законом, серед іншого, передбачається закріплення за службами у справах дітей права юридичної особи.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до статті 4 закону України «Про органи та служби в справах дітей та спеціальні установи для дітей» щодо вдосконалення правового статусу служб у справах дітей».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

Над чим цього тижня працюватиме Рада? Огляд найцікавіших законопроектівЕксперти аналітичної групи «Левіафан» підготували до початку шостої сесії чинного скликання парламенту огляд найцікавіших та найважливіших законопроектів, що може бути включений до порядку денного парламенту.

«Закон розроблений з метою посилення державних гарантій захисту прав і законних інтересів дітей, відповідно до Конвенції ООН про права дитини, шляхом забезпечення цієї діяльності відповідним кадровим ресурсом», – йдеться в повідомленні.

Закон передбачає збільшення штатної чисельності працівників служб у справах дітей усіх рівнів.

«При цьому встановлено, що кількість працівників служби залежить від кількості дитячого населення, що проживає на відповідній території. Реалізація цього закону посилить кадровий потенціал служб та їхню діяльність, оскільки саме від своєчасного реагування залежить, наскільки ми зможемо попередити загибель і неблагополуччя дітей», – говорить уповноважений із прав дитини Микола Кулеба.

За даними Міністерства соціальної політики, станом на кінець січня на обліку перебувають понад 240 тисяч дітей-вимушених переселенців.

Раніше повідомлялося, що в Україні з'явився перший дитячий поліцейський патруль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: