Законотворча діяльність парламенту: хто частіше реєстрував законопроекти в січні

Читать на русском

Протягом січня 2017 року у Верховній Раді України було зареєстровано 94 законопроекти. Авторами більшості з них стали народні депутати: вони подали 80 законодавчих ініціатив.

На другому місці за активністю реєстрації проектів законів опинився Кабінет міністрів – 11 документів. Ще 3 законопроекти подав Президент.

Найбільше обіцянок політики роздають у вересні – дослідження«Слово і Діло» дослідило, в які місяці року політики в Україні роздають найбільшу кількість обіцянок.

Серед депутатів найактивнішими законотворцями були представники фракції «Блоку Петра Порошенка» (46 законопроектів), «Народного фронту» (30) і «Радикальної партії» (15).

Із числа народних обранців, чиї прізвища найчастіше зазначені в проектах законів як авторів, лідером виявився член БПП Валерій Карпунцов, на рахунку якого 10 законодавчих ініціатив. Другу та третю сходинку ділять позафракційний Олег Мусій і депутат від НФ Юрій Савчук. 7 законопроектів має у своєму активі «радикал» Юрій Шухевич.

Нагадаємо, напередодні «Слово і Діло» опублікувало результати моніторингу законотворчої діяльності Верховної Ради за час п’ятої сесії та підсумки міжнародної діяльності парламенту у 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: