В Україні з'явився перший дитячий поліцейський патруль

Читать на русском
Школярі з Коритнянської ЗОШ Ужгородського району склали присягу та відкрили перший дитячий поліцейський патруль в Україні.

На Закарпатті створили перший в Україні дитячий поліцейський патруль Children patrol police. Школярі з Коритнянської ЗОШ Ужгородського району вже склали присягу юних поліцейських.

Про це повідомили в поліції регіону, передає «Слово і Діло».

Як розповів директор школи Михайло Тарахонич, заявки на участь подали 20 учнів, але відбір пройшли 11 школярів. За його словами, діти пройшли відповідні навчання, освоїли правила дорожнього руху, права дитини, шкільні вимоги.

Відомо, що при відборі кандидатів враховувалися успіхи учнів, характеристики зі школи та результати індивідуальної співбесіди. Також кожен із кандидатів у обов'язковому порядку надав згоду батьків.

«Після тритижневого навчання найкращі учні отримали дитячі поліцейські звання, їм вручили нашивки та значки правоохоронців. Діти склали присягу та заспівали гімн України», – йдеться в повідомленні.

Тепер, відповідно до ухваленого Статуту, «шкільний патруль» буде щодня заступати в наряд, контролювати дотримання навчальної дисципліни, стежити за порядком на перервах, залучати молодь до роботи під час масових заходів.

Тим часом консультативна комісія з відбору кандидатів на посаду голови Нацполіції України визначилася з трьома кандидатами на цю посаду.

Голова МВС Арсен Аваков заявив, що новий очільник Нацполіції України може бути призначений уже 8 лютого.

«Слово і Діло» зафіксувало 151 обіцянку міністра, більшість з яких виконані. Рейтинг відповідальності політика становить 50%. Весь список обіцянок можна переглянути за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: