Україна закупить у США мільйон тонн вугілля – Насалик

Читать на русском
Переговори ведуться на рівні приватного сектора, оскільки 70 відсотків теплової генерації в Україні перебувають у приватному володінні.

Приватні компанії з України ведуть переговори про закупівлю 1 мільйона тонн вугілля антрацитної групи зі США.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає «Слово і Діло».

«Я маю непідтверджену інформацію про те, що зараз ведуться переговори про постачання мільйона тонн вугілля антрацитної групи зі США в Україну ... За тиждень я знатиму про результат переговорів. Вони ведуться на рівні приватного сектора, оскільки генерації в основному приватні. Я знаю, що така поїздка відбувається, про результати я проінформую», – сказав він.

Нагадаємо, що за рахунок технічних рішень вдалося замінити близько 35% поставок вугілля антрацитної групи, яке Україна отримувала із зони бойових дій на Донбасі.

Насалик розповів, як позбавляється вугільної залежності від «Л/ДНР»Міністерство енергетики та вугільної промисловості здійснює перехід державних теплоелектростанцій з вугілля марки А (антрацит) на марку Г (газове) в рамках зниження залежності від поставок із непідконтрольних територій Донбасу.

Як повідомлялося раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України поставило завдання щорічно на 30% скорочувати залежність від вугілля антрацитової групи, яке до останнього часу майже повністю поставлялося із зони АТО в обсягах понад 9 млн тонн на рік.

«Слово і Діло» зафіксувало 27 обіцянок міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, 2 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 7%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: