Кононенко розповів, коли Україна перестане купувати вугілля у терористів

Читать на русском
Нардеп Ігор Кононенко повідомив про готовність України припинити закупівлі вугілля на окупованих територіях.

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявив, що Україна готова відмовитися від закупівель вугілля в самопроголошених «республік» Донбасу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Безумовно, погано брати вугілля на окупованих територіях, але набагато гірше (якщо - ред.) Наше населення, наші громадяни залишаться без тепла, без електроенергії, особливо в зимовий період. Зараз я можу сказати, що на сьогоднішній день ми вже готові до того, щоб відмовитися від закупівель вугілля на окупованих територіях. Сьогодні стабілізувався енергетичний баланс країни, передумови і можливість використовувати вугілля, що видобувається на території України (підконтрольної - ред.), В тому числі Західної України», - сказав Кононенко.

Нардеп додав, що вугілля сьогодні можна закуповувати в інших країнах.

«На сьогоднішній день з'явилися нові можливості із закупівлі вугілля з ПАР, є можливості з логістики закуповувати вугілля в Китайській Народній Республіці, більш того, різниця в ціні знизилася, тому я вважаю, що зараз ми підійшли до того, щоб відмовитися від закупівель вугілля з окупованих територій», - зазначив він.

Нагадаємо, Україна вивозить до 9 мільйонів тонн вугілля на рік з окупованого Донбасу для потреб теплоелектростанцій на вільних територіях країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: