В ООН вирішили в найближчі десятиліття відмовитися від вугілля

Читать на русском
Учасники конференції ООН з питань захисту клімату виробили план дій щодо реалізації Паризького угоди по клімату, підписаного в грудні 2015 року.

Учасники конференції ООН з питань захисту клімату розробили план дій по реалізації Паризької угоди по клімату, підписаної в грудні 2015 року.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Серед найбільш важливих рішень значиться повна відмова від вугілля.

48 країн, які особливо страждають від змін клімату, хотіли б «якомога швидше» - не пізніше 2050 року - повністю перейти на відновлювані джерела енергії. Робиться це з метою не допустити глобального потепління більше, ніж на 1,5 градуса. Ці цифри вказані і в Паризькій угоді, але вважаються складними.

Також з ініціативи Німеччини буде створений невеликий партнерський офіс у Вашингтоні, де будуть надаватися консультаційні послуги країнам, які не мають достатнього досвіду в захисті клімату. За словами міністра охорони навколишнього середовища ФРН Барбари Хендрікс, 150 країн на планеті ще жодного разу не розробляли планів щодо захисту клімату.

ЄП ратифікував Паризьку угоду щодо кліматуЄвропейський парламент ратифікував Паризьку угоду щодо клімату, яка була відкрита до підписання 22 квітня.

Також учасники конференції звернулися до майбутнього президента США Дональда Трампа із закликом не виходити з Паризького угоди.

Міжнародне співтовариство веде «велику битву за майбутнє нашої планети», заявив глава МЗС Марокко Салахеддін Мезуар, який очолює оргкомітет Всесвітньої конференції ООН з питань зміни клімату.

Нагадаємо, Паризька угода, з якою пов'язують основні надії у сфері боротьби з глобальною зміною клімату, на початку листопада набула чинності для країн, що долучилися до документа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: