«Газпром» визначився з компанією, яка збудує «Турецький потік»

Читать на русском
Газпром і швейцарська Allseas Group S.A підписали контракт на будівництво першої нитки морської ділянки газопроводу Турецький потік.
Pioneering Spirit

Дочірня компанія «Газпрому» South Stream Transport підписала контракт на будівництво першої нитки газопроводу «Турецький потік» в обхід України зі швейцарською Allseas Group S.A.

Про це повідомляє прес-служба «Газпрому», передає «Слово і Дыло».

«Allseas приступить до укладання першої нитки в другій половині 2017 року», – йдеться в повідомленні.

Компанії також уклали опціон на укладання другої нитки морської ділянки. Згідно з контрактом, Allseas має укласти на морському дні понад 900 кілометрів труби.

Для прокладення трубопроводу планують задіяти нове найбільше в світі будівельне судно Pioneering Spirit, оснащене шістьма установками для зварювання та нанесення покриття.

Будівництво «Північного потоку-2» призведе до повномасштабної агресії РФ в УкраїніТранзит газу через Україну – це головний аргумент, чому Росія досі не розгорнула масштабні військові дії на території України.

Нагадаємо, цього тижня президент Туреччини Реджеп Ердоган підписав закон про «Турецький потік», який передбачає будівництво двох гілок магістрального газопроводу дном Чорного моря. Перша нитка використовуватиметься для поставок газу на турецький ринок, другою – постачання газу здійснюватимуться в Грецію, Македонію та Болгарію. Планується, що проект буде завершений у грудні 2019 року.

Італійська Eni також висловила готовність купувати газ за новоим маршрутом, проте для цього «Газпрому» потрібно буде збудувати відгалуження у вигляді трубопроводу Poseidon із Греції через Адріатичне море до Італії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: