Путін і Меркель домовилися зібрати «нормандську четвірку» через Донбас

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися провести зустріч у нормандському форматі найближчим часом.
Фото: AFP

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися провести зустріч у «нормандському форматі» найближчим часом.

Про це повідомляє прес-центр адміністрації російського президента, пише «Слово і Діло».

Вони провели телефонну розмову, під час чого обговорили ескалацію конфлікту на Донбасі, яка відбувається останніми тижнями. Сторони погодилися, що необхідно запровадити режим припинення вогню, а також продовжувати підтримку діяльності спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Меркель і Олланд обговорили з Путіним реалізацію Мінських угодПрезидент Росії Володимир Путін під час сьогоднішньої телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом обговорив хід виконання мінських угод та ситуацію в Донбасі.

«Планується провести найближчим часом зустріч міністрів закордонних справ у «нормандському форматі», а потім продовжити обговорення ситуації на Донбасі на вищому рівні», – наголошують у прес-центрі.

Нагадаємо, посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що переговори лідерів «нормандської четвірки» можуть пройти лише в тому разі, якщо на них можна буде досягти прогресу у виконанні Мінських угод.

Раніше повідомлялося, що за минулу добу проросійські бойовики майже сто разів обстріляли сили АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: