Меркель занепокоєна загостренням ситуації на Донбасі

Читать на русском
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вірить, що нормандська четвірка знайде вихід із конфлікту в Україні.
Петро Порошенко та Ангела Меркель

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель стурбована погіршенням ситуації з безпекою на сході України та супутніми втратами в лавах військовослужбовців Збройних сил України.

Про це вона заявила на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком у Берліні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми дізналися, що «режиму тиші» (в зоні АТО – Ред.) немає, гинуть солдати, й ця ситуація викликає стурбованість», – заявила Меркель.

За її словами, в цій ситуації важливою є роль «нормандського формату» в просуванні імплементації Мінських домовленостей.

«Ми маємо зробити все можливе в рамках Мінських угод, щоб їх реалізувати, хоча це непросто. Ми віримо в те, що «нормандська четвірка» та «нормандський формат» – це правильний шлях, і ми будемо його дотримуватися, попри всі перешкоди», – сказала канцлер.

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомили про п'ятьох загиблих українських військових на Донбасі. Пізніше штаб оприлюднив фотографії наслідків обстрілу бойовиками Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: