«Нормандська четвірка»: Порошенко і Меркель домовилися про зустріч

Читать на русском
Очікується, що переговори міністрів закордонних справ країн нормандської четвірки відбудуться наприкінці листопада.

Президент України Петро Порошенко обговорив із канцлером ФРН Ангелою Меркель стан виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента, передає «Слово і Діло».

«Сторони відзначили погіршення ситуації в регіоні. В зв'язку з цим підкреслювалася важливість дотримання російськими бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі. Співрозмовники також обговорили підготовку проекту «дорожньої карти» імплементації Мінських домовленостей згідно з результатами берлінського саміту «нормандського формату», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що сторони домовилися про проведення наприкінці листопада зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки».

Порошенко запровадив військово-цивільні адміністрації в Золотому та ЗайцевомуПрезидент України Петро Порошенко створив військово-цивільні адміністрації в трьох населених пунктах Донбасу.

Раніше офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер повідомив, що зустріч міністрів «нормандської четвірки» щодо врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися вже незабаром.

Як повідомлялося, відразу після завершення переговорів у «нормандському форматі» в Берліні Президент України Петро Порошенко на прес-конференції повідомив, що лідери країн «нормандського формату» дійшли угоди, що очільники міністерств закордонних справ підготують дорожню карту щодо імплементації Мінських угод до кінця листопада поточного року, а потім її підпишуть глави держав.

«Було доручено, щоб до кінця листопада міністри закордонних справ на своїй зустрічі затвердили основи проекту «дорожньої карти», – сказав президент.

За його словами, на зустрічі були визначені основні напрямки майбутньої «дорожньої карти», а також погоджено, що після розробки та узгодження документ буде підписаний лідерами країн.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що ринок Європейського Союзу потроху починає компенсувати удар по українській економіці, завданий «гібридною» війною з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: