У КМДА розповіли, за яких умов продовжать швидкісний трамвай до Палацу спорту

Читать на русском
Борщагівська лінія столичного швидкісного трамвая може бути продовжена від кінцевої зупинки на центральному залізничному вокзалі до станції метро Палац спорту.
Ілля Сагайдак

Київська міська державна адміністрація планує продовжити швидкісний трамвай до станції метро «Палац спорту», ​​що збільшить перевезення пасажирів до 254 тис. осіб і забезпечить сполучення спальних районів із центром столиці.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, передає «Слово і Діло».

«Якщо техніко-економічне обґрунтування підтвердить розрахунки й технічну можливість прокласти ці рейки, на початку 2018 року почнеться будівництво продовження Борщагівської лінії швидкісного трамвая до станції метро «Палац спорту», – заявив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

За його словами, метою продовження цієї лінії столичного швидкісного трамвая є забезпечення зручного транспортного сполучення віддалених житлових масивів із центром міста. Будівництво нової ділянки трамвайної лінії збільшить кількість перевезених пасажирів на швидкісній лінії трамвая до 254 тис. осіб на добу.

«Це рішення істотно розвантажить Святошинсько-Броварську гілку метро, ​​особливо станції метро «Вокзальна» та «Політехнічний інститут», а також такі ділянки, як «Політехнічний інститут»-«Хрещатик» та пересадку «Хрещатик» -«Майдан Незалежності», – зазначає Сагайдак.

Кияни масово переходять на тролейбуси після зростання ціни проїздуПасажиропотік в громадському комунальному транспорті Києва виріс на 7% в зв'язку з підвищенням приватними перевізниками цін на проїзд в маршрутках.

Згідно з повідомленням, протяжність ділянки Борщагівської лінії київського швидкісного трамвая від Центрального залізничного вокзалу до станції метро «Палац спорту» складе 3,65 км, на ньому планується облаштування шести зупинок.

Нагадаємо, що столична влада планує повністю оновити рухомий склад на Борщагівській лінії швидкісного трамвая до кінця 2017 року.

У грудні 2016 року повідомлялося, що влада Києва вирішила повернути до центру міста трамвайну лінію від площі Старовокзальної до Палацу спорту, яка існувала до 1995 року, з метою збільшити пасажиропотік і розвантажити метрополітен.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: