Київський метрополітен отримав прибуток вперше за 15 років

Читать на русском
Київський метрополітен отримав 76,1 млн грн у вигляді чистого прибутку в 2016 році, чого вистачає на закупівлю лише двох вагонів.

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» у 2016 році вперше за останні 15 років вийшло на рентабельну роботу й отримало 76,1 млн грн чистого прибутку.

Цих коштів достатньо для купівлі двох нових вагонів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт КП.

«Проте через зростання вартості електроенергії втричі та збільшення мінімальної заробітної плати й, відповідно, всіх законодавчо встановлених відрахувань цього року Київський метрополітен знову очікує збитку до 1 мільярда гривень», – зазначають у КП.

Компанія нагадує, що в 2015 році їй вдалося скоротити чистий збиток у 4,7 раза – до 119,02 млн грн за зростання виручки на 81,4%, до 1 млрд 310,35 млн грн.

Дані щодо виручки минулого року поки недоступні. Водночас обсяг перевезення пасажирів скоротився на 1,1 млн або на 0,2% – до 484,6 млн.

Згідно з даними підприємства, традиційно найбільш затребуваною в 2016 році була станція «Лісова» – понад 21 млн пасажирів, тоді як у кінці цього списку – станція «Дніпро», яка прийняла 1 млн пасажирів.

Міські легенди України. Київ: метро на ТроєщинуУ кожного великого міста є своя печальна легенда: проект чи обіцянка, реалізувати які не вдається роками. У Києві це проект будівництва метро на Троєщину, над яким самі кияни вже навіть втомилися жартувати.

Нагадаємо, що Київська міська державна адміністрація оцінює собівартість проїзду в столичному метрополітені в 6 гривень за поїздку.

У 2017 році комунальне підприємство «Київський метрополітен» оптимізував графік руху поїздів і режим живлення контактної мережі для роботи поїздів у непікові години в зв'язку з підвищенням ціни електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: