КМДА вирішила повернути трамвай від Старовокзальної до Палацу спорту та на Либідську

Читать на русском

Оптимальний маршрут прокладання трамвайної лінії виберуть наступного року, після всіх розрахунків і погоджень.

Київська влада вирішила повернути до центру міста трамвайну лінію від площі Старовокзальної до Палацу спорту, яка існувала до 1995 року, з метою збільшити пасажиропотік і розвантажити метрополітен.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Вести».

«Наші дослідження показали, що в Києві є попит на послуги трамваїв. Багатьом буде зручно добиратися з Борщагівки до центру без пересадок. За попередніми підрахунками, трамвайний маршрут до центру збільшить пасажиропотік на 60 тисяч осіб на день – до 180 тисяч. Крім того, трамвай розвантажить метро та громадський транспорт у центрі», – говорить Сагайдак.

Проектування маршруту трамвая від пл. Старовокзальної до Палацу спорту почнуть наступного року.

Крім того, трамвай хочуть повернути й на Либідську, де він ходив ще в 90-і роки, продовживши трамвайний маршрут від Палацу спорту до станції метро «Либідська».

Відзначається, що при будівництві трамвайних ліній буде використана нова технологія укладання рейок на спеціальних м'яких подушках. Пересування трамваїв буде менш шумним і не створить звукового дискомфорту жителям.

Нагадаємо, що в КМДА планують реконструювати наявні трамвайні лінії, першими з яких будуть ділянки від вулиці Милославської до залізничного вокзалу «Дарниця» та від житлового масиву Відрадний до станції метро «Лук'янівська».

Як повідомлялося раніше, Європейський інвестиційний банк відкриє Україні кредитну лінію на 200 мільйонів євро, спрямовану на фінансування розвитку громадського транспорту в містах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: