Американський суд призупинив дію міграційного указу Трампа

Читать на русском
Федеральний суд в Сіетлі призупинив дію указу президента США Дональда Трампа про припинення прийому біженців та видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу президента США Дональда Трампа, в якому той розпорядився припинити прийом біженців та видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

Про це повідомляє BBC, передає «Слово і Діло».

Дія указу призупинено по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними і скасувати його.

Прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон, коментуючи рішення призупинити дію указу, назвав його свідченням торжества закону в США. Він додав, що тепер люди, що потрапили під дію указу, знову зможуть звертатися за візами.

На його думку, указ порушує положення американської конституції про рівність перед законом, право за свободу віросповідання, право на справедливий судовий розгляд і закони про імміграцію.

Указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 28 січня.

Наголошується, що з моменту видання указу були анульовані близько 100 тисяч вже виданих американських віз. У той же час влада США відзначає, що всі мігранти з постійним дозволом на проживання безперешкодно потрапляють в США.

Раніше повідомлялось, що указ Трампа змінив умови видачі віз громадянам України.

Нагадаємо, що букмекерська компанія Ladbrokes, приймає ставки на те, скільки часу Дональду Трампу вдасться пробути на посаді президента США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: