Офіс українського омбудсмена отримає допомогу від ЄС

Читать на русском
Офіс уповноваженого з прав людини в Україні отримає 1,5 мільйона євро допомоги від Євросоюзу.
Валерія Лутковська

Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини отримає 1,5 мільйона євро допомоги від Євросоюзу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Згідно з нормами і положеннями Угоди про асоціацію, вдосконалення верховенства права в Україні - це одне з найголовніших завдань і умов співпраці України і ЄС. Для того, щоб удосконалити верховенство права, нам треба сприяти тому, щоб українське керівництво успішно боролося з корупцією, проводило реформу судової системи, розвивало вільні ЗМІ і життєздатне громадянське суспільство», - заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

Він, зокрема, повідомив, що бюджет проекту 1,5 млн євро розрахований на 24 місяці.

У свою чергу, уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська зазначила, що проект спрямований на поліпшення роботи офісу омбудсмена з тим, щоб привести стандарти роботи у відповідність до загальноприйнятих на сьогодні в Європі.

За її словами, в реалізації зазначеного проекту будуть допомагати партнери з Австрії та Литви.

«Це можливість ознайомитися з досвідом інших держав, можливість отримати академічну базу в нашій роботі завдяки тому, що і Інститут прав людини Людвіга Больцмана (Австрія), і вищі навчальні заклади Литви будуть також співпрацювати разом з нами і підвищувати в тому числі і наукову базу нашої роботи», - сказала Лутковська.

Нагадаємо, раніше Лутковська повідомила, що дитячий фонд ЮНІСЕФ, що діє під егідою ООН, стурбований відсутністю механізму реєстрації новонароджених дітей на території ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: