Окупанти пустили омбудсмена до українських політв'язнів в Криму

Читать на русском
Український омбудсмен Валерія Лутковська зустрілася в окупованому Криму з трьома українцями-політв'язнями.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська відвідала окупований Крим, де зустрілася з трьома українцями-політв'язнями, в тому числі із заступником глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемомом Чийгозом.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомив керівник секретаріату українського омбудсмена Богдан Крикливенко на своїй сторінці в Facebook.

«Після 3 місяців, і особливо тяжких 2 останніх діб переговорів нам вдалося отримати можливість зустрічі із політичними в'язнями, які тримаються в Криму, а також тими засудженими, хто звернувся з проханням про передачу на материкову частину. Ми просили зустрічі із 42 особами, нам надали можливість зустрітися із трьома, в тому числі із Ахтемом Чийгозом», - повідомив Крикливенко.

За його словами, зараз уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська та Уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова знаходяться на території СІЗО міста Сімферополь.

«Слід зазначити, це офіційний візит Уповноваженого до своїх громадян, навіть якщо територія тимчасово окупована. Ми своїх не кидаємо! Боротьба триває!», - додав Крикливенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український і російський омбудсмени обміняються візитами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: