В ЮНІСЕФ стурбовані відсутністю реєстрації новонароджених у ОРДЛО – Лутковська

Читать на русском
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що дитячий фонд ЮНІСЕФ стурбований відсутністю механізму реєстрації новонароджених дітей на території ОРДЛО.
Валерія ЛутковськаФото: www.radiosvoboda.org

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що дитячий фонд ЮНІСЕФ, що діє під егідою ООН, стурбований відсутністю механізму реєстрації новонароджених дітей на території ОРДЛО.

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«Одне з питань, яке сильно турбує ЮНІСЕФ, – це питання забезпечення можливості зареєструвати тих дітей, які народилися сьогодні на непідконтрольній території, але при цьому вони народилися на території України й, відповідно, мають отримати українське громадянство», – сказала омбудсмен.

ЮНІСЕФ запросив на 2017 рік понад $3 мільярди для надання допомоги дітямУ Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) заявили, що їм буде потрібно $3,3 млрд у 2017 році для надання допомоги мільйонам дітей у всьому світі.

За її словами, питання забезпечення цієї процедури Україна обговорює з міжнародною організацією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що киянки стали народжувати пізніше й частіше, а українська влада планувала змінити систему виплат матерям-одиначкам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: