Суд дозволив заарештувати президента-втікача Януковича

Читать на русском
В Єдиному реєстрі судових рішень України оприлюднено постанову суду, згідно з якою слідство отримало дозвіл на арешт президента-втікача Віктора Януковича.

Суд дозволив заарештувати колишнього президента Віктора Януковича.

Відповідне рішення було ухвалено ще 30 січня. Про це йдеться в постанові, оприлюдненій в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Януковича відмовився прийняти уточнену підозру в держзрадіАдвокат екс-президента Віктора Януковича відмовився прийняти уточнену підозру в скоєнні державної зради.

Отже, суд задовольнив прохання сторони обвинувачення про залучення президента-втікача до участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в рамках провадження про незаконне заволодіння Межигір'ям.

Суд виніс ще одну постанову, якою наклав арешт на плавзасоби ТОВ «Танталіт», що розташовувалися на території колишньої резиденції Януковича.

Як повідомлялося раніше, 29 січня адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що його підзахисний готовий прибути в Україну для участі в суді за умови гарантування особистої безпеки та розслідування провадження про замах на його вбивство.

Генпрокуратура викликала Януковича на 30 січня до ГПУ для участі у відкритті матеріалів кримінального провадження про державну зраду. Проте пізніше екс-президент Віктор Янукович, який втік з України, заявив про готовність давати свідчення за місцем його проживання на території Російської Федерації.

Раніше адвокати Януковича розповіли про його повернення в Україну.

Нагадаємо, в квітні суд Англії може винести рішення щодо «боргу Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: