У Мінську затримали українського журналіста

Читать на русском
Вночі в Мінську міліція затримала журналіста Громадського ТБ Донбасу Віталія Сизова, який приїхав, щоб зробити репортаж про засідання Тристоронньої контактної групи.
Віталій Сизов

Вночі в Мінську міліція затримала журналіста «Громадського ТБ Донбасу» Віталія Сизова, який приїхав, щоб зробити репортаж про засідання Тристоронньої контактної групи.

Про це повідомляє журналіст Олексій Мацука на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

За інформацією Мацуки, Сизов мав акредитацію МЗС Білорусі.

«О 1:45 за київським часом до номера готелю, де зупинилася знімальна група, увійшли білоруські міліціонери й силою забрали Сизова до Центрального районного відділення міліції, заламавши йому руки», – йдеться в повідомленні.

Мацука також заявив, що станом на 6:00 Сизова випустили, але вказали, що йому необхідно терміново залишити Білорусь.

Як повідомив на своїй сторінці сам Сизов, заборону на в'їзд для нього ініціювала влада Росії.

Світ повинен відреагувати на арешти Росією українських журналістів – ГеращенкоВерховна Рада має ухвалити звернення до ПАРЄ, Ради Європи та ОБСЄ з вимогою негайно звернутися до Російської Федерації для звільнення з-під варти українських журналістів.

«Сьогодні близько 2:00 за місцевим часом мене з готелю Мінська забрали співробітники міліції й відвезли до Центрального райвідділу, де я пробув до 6:00. Тут мені розповіли, що Російська Федерація заборонила мені в'їзд на її територію до 2021 року. Білорусь та РФ є союзними державами, тому заборона на в'їзд за замовчуванням розповсюджується й на Білорусь. У райвідділі мені кілька разів повторили, що заборона на в'їзд є ініціативою РФ, до якої Білорусь не має стосунку, тому дізнатися причини заборони я не зміг», – пише Сизов.

Нагадаємо, сьогодні, 1 лютого, в Мінську збереться Тристороння контактна група з питань Донбасу.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Росія потрапила до переліку країн із найбільшою небезпекою для журналістів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: