Експерт: у перші місяці Трампу потрібно показати, що він особливий президент

Читать на русском
Ростислав Томенчукполітолог

Заборона в'їзду до США жителям певних країн більше схожа на емоційне рішення. Поки зарано говорити, що ця політика буде ґрунтовною.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів керівник Інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук, аналізуючи рішення адміністрації Дональда Трампа щодо мігрантів.

«Наразі зарано говорити про системність цих речей. У них немає документа, немає загальної виробленої засадничої політики з приводу мігрантів. Трамп має передвиборчі гасла та необхідність у перші місяці продемонструвати, що він інакший, особливий президент, який може реалізовувати те, про що заявляв», – вважає Томенчук.

«Ми бачимо короткострокові рішення, які були не до кінця продуманими. До них є безліч питань. Наприклад, чому обмеження поширюються саме на ці сім країн?», – зауважив експерт.

Перші рішення Трампа – кроки популістської гри, які не впливають ані на покращення економічного життя американців, ані на повернення «американської мрії».

На його думку, зараз зарано говорити, що це стратегічно довготривала політика Трампа, яка буде посилюватися, тим більше, вже є негативні оцінки країн Європи та Близького Сходу.

«Позиція Трампа непередбачувана та несистемна. Якщо постане більш актуальне для нього питання, яке зараз не є очевидним чи усвідомленим, а воно постане, то Трамп швидко змінить свою позицію, а заборона в'їзду відійде на другий план. Це ситуативні речі, з часом Трамп не буде таким категоричним», – проаналізував Ростислав Томенчук.

В експертному колі вважають, що перші рішення Дональда Трампа відображають передвиборчі гасла та обіцянки республіканця.

Уряди Франції, Німеччини, Великобританії засудили рішення адміністрації Трампа щодо біженців. Петиція про скасування візиту Трампа до Британії набрала понад мільйон підписів. Сам Дональд Трамп заявив, що це не мусульманська заборона, а захист країни від тероризму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: