США вивчають можливі наслідки ядерного удару по Росії

Читать на русском
Американські розвідслужби готують доповідь про наслідки можливого ядерного вибуху на території Росії.

Американська розвідка і Стратегічне командування збройних сил США готують доповідь про наслідки можливого ядерного вибуху на території Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Управління директора Національної розвідки США (ODNI), яке координує роботу всіх американських розвідслужб, і Стратегічне командування Збройних сил США готують спільну оцінку того, наскільки високі шанси у керівництва Росії і КНР вижити, а також зберегти оперативний потенціал в умовах нанесення ядерних ударів по території цих країн.

За даними агентства Bloomberg, члени Конгресу США від обох партій направили запит на проведення нового дослідження ще при адміністрації Барака Обами. Проаналізувати пропонувалося, зокрема, такі фактори, як «вірогідність виживання» керівництва обох країн, збереження їм командних функцій, контролю над ситуацією і принципу «безперервності у виконанні державних програм».

Звіт повинен був включати координати розташування і опис «наземних і підземних об'єктів» забезпечення безпеки російського і китайського «політичного і військового» керівництва і їх оперативних штабів «на період кризи і військового часу». Стратегічному командуванню було також доручено проаналізувати, як всі ці фактори співвідносяться з планами Вашингтона щодо ведення ядерної війни, відзначає Bloomberg.

Запит був направлений від імені конгресмена-республіканця, члена підкомітету зі стратегічних сил комітету Палати представників Конгресу США у справах збройних сил Майка Тернера.

Як уточнили в Стратегічному командуванні ЗС США, зараз його експерти «готують відповідну відповідь» на даний запит, «розголошення будь-яких деталей на даному етапі передчасно».

Нагадаємо, в Конгрес США внесли законопроект «Про заборону проведення першого ядерного удару без оголошення війни Конгресом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: