До Конгресу США внесено законопроект, що забороняє президенту почати ядерну війну в будь-який момент

Читать на русском
Президенту хочуть обмежити його можливості розпочати ядерну війну в будь-який момент, без оголошення її Конгресом.

Сенатор-демократ Едвард Маркі та конгресмен Тед Лью внесли до Конгресу США законопроект «Про заборону проведення першого ядерного удару без оголошення війни Конгресом».

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Цей закон заборонятиме президенту завдавати першим ядерного удару без оголошення війни Конгресом», – йдеться в заяві Маркі.

Військовий контингент США в ЄвропіНа початку місяця до Польщі прибули близько 1 тис. військових США для виконання спецоперації «Атлантична рішучість», покликаної створити систему стримування російської агресії на східних рубежах НАТО.

В ній також наголошується, що найважливіша проблема «застосування першим» стала більш актуальною, коли президент Дональд Трамп має право розпочати ядерну війну в будь-який момент.

«Під час кризи з іншою ядерною країною ця політика різко збільшує ризик ненавмисної ядерної ескалації. Ані президенту Трампу, ані будь-якому іншому президенту не має бути дозволено використовувати ядерну зброю, окрім як у відповідь на ядерний удар», – вважає Маркі.

Як зазначається в його заяві, «Трамп висловлював припущення про розгляд питання щодо можливого початку ядерної атаки проти терористів».

«Конгрес має діяти, щоб зберегти глобальну стабільність шляхом обмеження обставин, за яких США будуть першою країною, що використає ядерну зброю», – підкреслює конгресмен Лью.

Раніше повідомлялося, що Трамп має намір заборонити в'їзд до США громадянам семи країн.

Нагадаємо, в Конгресі США проголосували за скасування Obamacare.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: