Джемілєв заявив про наявність російської ядерної зброї в Криму

Читать на русском
Мустафа Джемілєв заявив з трибуни Європарламенту про наявність в окупованому Криму російської ядерної зброї.
Мустафа Джемілєв

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив з трибуни Європарламенту про наявність в окупованому Криму російського ядерного зброї, а кримських татар Росія продовжує витісняти з півострова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Вести».

«За нашими даними, на півострів навіть завезли ядерне озброєння. Інформаційні служби Меджлісу в своєму розпорядженні даних: завезено шість ядерних боєголовок», - сказав Джемілєв з трибуни Європарламенту.

Також він додав, що півострів Крим поступово перетворюється в військову базу Росії. За його словами, «там близько 70 тисяч військових, включаючи ФСБ, поліцію». Однак Джемілєв підкреслив, що повернення Криму до складу України військовим шляхом - не вихід. В якості головного засобу лідер кримсько-татарського народу назвав антиросійські санкції.   «Ми думаємо, що звільнення Криму можливе лише дипломатичним шляхом, шляхом тиску на агресора. Один з головних засобів - це жорсткі санкції. Як вам відомо, після окупації Радянським Союзом Афганістану були застосовані жорсткі санкції, що призвели до його розпаду. Ми сподіваємося, що санкції, які застосовані до агресора, також приведуть до звільнення окупованих територій. Але я думаю, що терміни звільнення повинні бути значно звужені, ніж після окупації Афганістану», - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше син лідера кримських татар Хайсер Джемілєв вийшов з російської в'язниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: