Указ Трампа вніс корективи в роботу авіакомпаній у всьому світі

Читать на русском
Авіакомпанії в Європі, Азії та Африці змушені відмовляти в допуску на борт пасажирів, що є громадянами держав, які підпадають під заборону.

Авіакомпанії світу переглядають склад екіпажів на рейсах до США в зв'язку із забороною на в'їзд до них громадян Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану на 90 днів.

Про це пише The Wall Street Journal, передє «Слово і Діло».

Так, авіакомпанія Emirates (ОАЕ, Дубай), яка посідає перше місце в світі за обсягом міжнародних пасажирських авіаперевезень, оголосила про виключення громадян цих держав із числа пілотів і бортпровідників на повітряних суднах, що прямують до США.

Під заборону Трампа на в'їзд в США потрапили власники грін-картЗаборона на в'їзд до США, згідно з указом президента США Дональда Трампа про прийом біженців, поширюється на власників грін-карт.

Etihad Airways (ОАЕ, Абу-Дабі) зазначила, що в наразі заборона не стосується її співробітників, однак вона вживає заходів, щоб не допустити виникнення проблем найближчими тижнями. В президентській адміністрації США не виключають, що заборона може бути розширена й на інші країни.

Крім того, авіакомпанії в Європі, Азії та Африці змушені відмовляти в допуску на борт пасажирам, які є громадянами держав, що підпадають під заборону. За даними Air France-KLM, за суботу й неділю кількість таких пасажирів перевищила 20 осіб.

Представники EgyptAir заявили, що запроваджені США обмеження не вносять достатньої зрозумілості в питання про те, кого можна допускати до польоту, тому авіакомпанія почала направляти списки пасажирів американській владі заздалегідь, щоб отримати підтвердження.

Як повідомлялося раніше, президент США 27 січня підписав указ про припинення програми прийому біженців на 120 днів, у тому числі сирійських на невизначений період.

Нагадаємо, що Antonov Airlines отримали підтримку США та НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: