Трамп виправдав використання тортур

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп вважає використання тортур проти тих, кого підозрюють в тероризмі.
Дональд Трамп

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп висловив переконання, що використання тортур проти підозрюваних в тероризмі в американських в'язницях є ефективним і може бути виправдано.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Відповідаючи на питання про ймовірність повернення таких тортур, як від імітації утоплення і т.д., Трамп заявив, що за останню добу він спілкувався з високопоставленими представниками розвідки і запитав у них, працюють тортури. «І відповідь була так однозначно», - зазначив Трамп.

Він навів приклад вбивств, які здійснюють бойовики терористичної організації «Ісламська держава» на Близькому Сході, вбиваючи людей і знімаючи це на відео. За його словами, ІД робить речі, «про які ніхто не чув з часів Середньовіччя». «З вогнем потрібно боротися за допомогою вогню», - переконаний президента США.

При цьому він додав, що в цьому питанні покладається на думку своєї команди, зокрема, главу Центрального розвідувального управління Майка Помпео і міністра оборони Джеймса Меттіса. «Але чи вважаю я, що це працює? Безумовно, це працює», - сказав президент США.

Нагадаємо, в США різко виріс попит на роман-антиутопію британського письменника Джорджа Орвелла «1984».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: