Суд відпустив під особисте зобов'язання суддю, підозрюваного в одержанні хабара

Читать на русском
Суддю Солом'янського райсуду столиці Сергія Зінченка випустили на волю під особисте зобов'язання, проігнорувавши клопотання прокурорів.
фото: прес-служба НАБУ

Галицький районний суд Львова випустив під особисте зобов'язання суддю Солом'янського районного суду Києва Сергія Зінченка, якого детективи Національного антикорупційного бюро затримали за підозрою в одержанні хабара розміром 22 тисяч доларів.

Відповідне рішення суд ухвалив вчора, 29 січня, відмовивши тим самим детективам НАБУ в клопотанні про арешт судді, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Бюро.

«Ухвалюючи рішення, суддя Галицького районного суду мотивував його публічним зверненням Вищої ради правосуддя, яке не має жодної юридичної сили. Натомість норми законів та Конституції України, усталена практика арешту суддів, затриманих під час скоєння тяжких злочинів уже після набуття чинності судової реформи, повністю проігноровані», – йдеться в повідомленні НАБУ.

Як зазначає прес-служба Бюро, таке рішення суду від 29 січня є неприйнятним і суперечить духу судової реформи. НАБУ також закликало компетентні органи та громадськість дати належну оцінку такому рішенню суду, щоб виключити повторення таких випадків у майбутньому.

Нагадаємо, раніше НАБУ викрило суддю Зінченка на одержанні хабара. Також Бюро затримало четвертого підозрюваного в справі «Зернової корпорації».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: