НАБУ направило до суду обвинувальний акт проти чиновниці Мінагрополітики

Читать на русском
Співробітники Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування щодо чергового корупціонера.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди виконувачем обов'язків директора одного з департаментів Міністерства аграрної політики в розмірі 150 тисяч доларів.

Обвинувальний акт, узгоджений прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, направлний до Шевченківського районного суду Києва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

Чиновниці інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). У разі визнання судом провини чиновниці їй загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 12 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

За версією слідства, посадова особа МінАПК (начальник відділу, в. о. директора департаменту з управління державною власністю МінАПК) вимагала та отримала від підприємця неправомірну вигоду (хабар) розміром 150 тисяч доларів за погодженням ліквідаційної маси збанкрутілого підприємства та участі в торгах з метою подальшого придбання майна цього підприємства.

Нагадаємо, раніше НАБУ викрило суддю та його посередника в отриманні хабара розміром 22 тисячі доларів. Крім того, Бюро затримало четвертого підозрюваного в справі ДПЗКУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: