Приватні виробники зброї в Україні об'єдналися в асоціацію

Читать на русском
Приватні компанії в секторі ОПК виробляють сьогодні понад дві третини оборонної продукції в країні, а їх кількість перевалила за сотню.
Валентин Бадрак

Українські приватні підприємства-розробники і виробники продукції оборонного та подвійного призначення об'єднуються в Асоціацію, покликану сприяти більш динамічним і ефективним реформам в оборонно-промисловому комплексі України.

Рішення про створення нового професійного об'єднання в українському оборонному секторі ухвалене в ході нещодавньої XIII Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека 2016» передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У рамках участі в роботі виставки керівники понад 30 українських приватних оборонних компаній ухвалили рішення створити Асоціацію, яка об'єднає зусилля щодо вирішення актуальних завдань ОПК в умовах нових довгострокових викликів обороноздатності держави, а також буде сприяти просуванню динамічних і ефективних реформ галузі», – повідомив директор центру дослідження армії, роззброєння та конверсії (ЦДАКР) Валентин Бадрак.

За його словами, в приватному секторі ОПК України працюють близько 100 підприємств, і саме вони виробляють сьогодні понад 2/3 оборонної продукції в інтересах сектора безпеки й оборони.

Бурбак обіцяє підвищити зарплату військовимСказано 6 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Час вимагає перегляду підходів до роботи ОПК і його приватного сегменту. Необхідно надати рівні умови роботи для приватних і державних оборонних підприємств, а також забезпечити ліберальні умови роботи на оборонному ринку України», – підкреслив він.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що Україна витрачає на одного військового 6,7 тис. дол.

Нагадаємо, на території України перебувають від 4 до 6 тисяч російських військових, що здійснюють агресивну політику Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: