Після інавгурації Трампа «1984» Орвелла стала бестселером у США

Читать на русском
Після інавгурації Дональда Трампа роман-антиутопія 1984 Джорджа Орвелла став бестселером в США.

У США різко виріс попит на роман-антиутопію британського письменника Джорджа Орвелла «1984». Через підвищений попит в видавництво Signet Classics надійшло замовлення на друк 75 тисяч примірників книги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Вести».

За даними фірми Nielsen BookScan, яка відстежує продажу книг, з моменту обрання Трампа було продано 47 тисяч примірників книги проти 36 тисяч за аналогічний період роком раніше. Минулого разу пік продажів припав на одкровення екс-співробітника спецслужб Едварда Сноудена про програми масового стеження за американськими громадянами.

В даний час роман «1984» очолює список книг-бестселерів найбільшого онлайн-магазину Amazon.com.

Інтерес до книги пов'язують з використанням Келлін Конуей - радником нового президента США Дональда Трампа - вираження «альтернативні факти». Такими словами вона відповіла на питання журналістів про те, чому глава держави назвав невірні дані про кількість глядачів на його інавгурації.

У романі Орвелла, вперше виданому в 1949 році, описується тоталітарне суспільство.

Нагадаємо, в Німеччині вперше за 70 років видали книгу вождя Третього Рейху Адольфа Гітлера Mein Kampf під назвою «Гітлер. Mein Kampf. Критичне видання ». Перший тираж в 4 тисячі примірників розкупили за кілька годин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: