У Львівській ОДА повідомили про початок вивезення з міста сміття

Читать на русском
26 січня у Львові розпочалося вивезення сміття. Роботи триватимуть доти, доки не очистять усі вулиці міста.

Станом на 26 січня у Львові прибрано 137 контейнерних майданчиків твердих побутових відходів, що становить 35% від загальної кількості засмічених.

Про це повідомили в прес-службі облдержадміністрації, передає телеканал «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Міське сміття приймають обласні полігони ТПВ, з якими досягнуті офіційні домовленості.

Експерт: проблема зі сміттям у Львові набула національного масштабуПолітичний експерт пояснила, чому у Львові екологічна ситуація дійшла до кризового стану та кому це може бути вигідно.

«Ще сьогодні вранці були перевантажені 386 контейнерних майданчиків, на яких накопичено 1420 тонн твердих побутових відходів. І лише за один день ми очистили від сміття більш ніж третину з них», – розповів директор департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ ОДА Назарій Романчук.

За словами чиновника, робота з вивезення ТПВ не припиниться і вночі, й триватиме до повного очищення Львова від сміття.

Вчора стало відомо, що сміття зі Львова в семиденний термін планують вивезти на полігони області. Також учора в місті протестували місцеві жителі, перекриваючи дороги з вимогою вирішення «сміттєвої проблеми».

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий заявив, що ситуація зі сміттям у Львові складна, більш ніж 20% контейнерних майданчиків переповнені.

У зв'язку з цим прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив голові Львівської обласної державної адміністрації Олегу Синютці провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій і знайти рішення щодо забезпечення утилізації сміття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: