Гройсман доручив Синютці розібратися зі львівським сміттям

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив львівському губернатору Олегу Синютці розібратися зі сміттям.
Садовий, Гройсман і Синютка

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман обговорив з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою ситуацію, яка склалася навколо утилізації львівського сміття.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

«Я вважаю, що Львів повинен бути чистим. Це зона відповідальності міського голови особисто, а також міської ради. Але ми вже бачимо не один тиждень, місяць, а напевно, і рік, системно проблема твердих побутових відходів в такому прекрасному місті як Львів не вирішується», - сказав Гройман.

Він підкреслив, що в міському бюджеті Львова в результаті фінансової децентралізації є достатні ресурси, необхідні для врегулювання проблеми. За його словами, в 2017 році бюджет розвитку міста складе 1 млрд 800 млн грн.

Депутати Рівненської облради протестують проти завезення сміття зі ЛьвоваДепутати Рівненської обласної ради висловлюють протест і будуть просити Генпрокуратуру та Кабмін дати правову оцінку діям міського голови Львова Андрія Садового за вивезення сміття в Рівненську область.

«З такими грошима не вирішувати проблему, я вважаю, просто неприпустимо», - додав прем'єр.

У свою чергу голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зазначив, що ключовим питанням у такій загрозливій ситуації є допомога жителям Львова. «На превеликий жаль, я не бачу від міської влади бачення стратегії поводження з твердими побутовими відходами, - зазначив він. - Сьогодні ключове питання - це допомогти 700 тисячам жителям Львова, які ні в чому не винні і не можуть стати заручниками безгосподарності міської влади».

За результатами зустрічі Гройсман доручив Синютці провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій, під час якої знайти рішення щодо забезпечення поліпшення ситуації.

«Я хочу вас запевнити, що будь-яке рішення, яке потрібно для того, щоб допомогти вирішити цю проблему на рівні уряду, буде прийнято швидко і негайно», - підкреслив він.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий прокоментував те, що протягом тижня Кабмін і обласна влада не скликали комісії з надзвичайних ситуацій, на якій повинні обговорити ситуацію з вивезенням сміття з міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: