Росіянам можуть обмежити доступ до Інтернету

Читать на русском
Радник президента Росії Володимира Путіна запропонував обмежити доступ росіян до Інтернету.

Радник президента Росії Володимира Путіна з питань розвитку інтернету Герман Клименко запропонував обмежити доступ росіян до Інтернету. За його словами, це єдина можливість забезпечити інформаційну безпеку РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«Шлях один - це китайський варіант. Безумовно, контроль потрібен, тому що не існує жодної можливості цьому запобігти. Китай менш педантичний до думки суспільства, вони оцінили загрозу і обмежили інтернет. Тепер у них таких проблем немає», - сказав Клименко на лекції «Інформаційна безпека Росії» у Військовій академії Генштабу.

За словами Клименка, закордонні компанії,що працюють в Росії, часто не відповідають на запити правоохоронних органів.

«Ми знаходимося в дивній позиції, коли на території РФ перебуває іноземна компанія, заробляє гроші, проте ні на один запит правоохоронних органів вона не відповідає. На жаль, ми не можемо написати в WhatsApp і попросити відключити шифрування», - сказав він.

Клименко додав, що якщо закордонні месенджери і соцмережі не співпрацюватимуть з правоохоронними органами, «будь-яка держава, яка поважає себе, повинна їх викинути».

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін в грудні своїм підписом затвердив нову доктрину інформаційної безпеки РФ замість попередньої, яку прийняли в 2000 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: