У Росії затвердили нову доктрину інформаційної безпеки

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін підписав нову доктрину інформаційної безпеки РФ, згідно з якою інтернет в країні повинен бути націоналізований.
Володимир Путин

Президент Росії Володимир Путін своїм підписом затвердив нову доктрину інформаційної безпеки РФ замість попередньої, яку прийняли в 2000 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

У 17-сторінковому документі увага зосереджується на захисті національних інтересів Росії в інформаційній сфері та протидії загрозам інформаційної безпеки. Російські ЗМІ «піддаються за кордоном відвертій дискримінації, російським журналістам створюються перешкоди для здійснення їх професійної діяльності», - йдеться в тексті доктрини.

Згідно з доктриною, в зарубіжних ЗМІ збільшується кількість матеріалів, що містять упереджену оцінку політики РФ, крім того, «нарощується інформаційний вплив на населення РФ, в першу чергу, на молодь з метою розмивання традиційних російських духовно-моральних цінностей». Окремі держави і організації застосовують інформаційні технології в військово-політичних цілях, погрожуючи суверенітету РФ, затверджується в документі.

У тексті зазначається, що через технологічні недоліків в області інформнебезпеки Росія виявляється залежною «від геополітичних інтересів зарубіжних країн». Щоб протистояти цьому, необхідно «інноваційний розвиток галузі інформаційних технологій та електронної промисловості», а також «розвиток національної системи управління» російським сегментом інтернету.

Нагадаємо, в Росії можуть заблокувати пошукову систему Google.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: