У Росії створили «військовий інтернет»

Читать на русском
Міноборони РФ запустило систему під офіційною назвою Закритий сегмент передачі даних (ЗСПД), яка не з'єднана з глобальним інтернетом.

У Росії створили свій «військовий інтернет», не з'єднаний з глобальною мережею.

Для доступу в систему необхідні комп'ютери, сертифіковані в Службі захисту держтаємниці Росії, повідомляє видання «Известия» з посиланням на джерело в міністерстві оборони РФ, передає «Слово і Діло».

«Військовий інтернет» розгорнуть на орендованій інфраструктурі «Ростелекома», а місцями — на власній розподіленій інфраструктурі Міноборони РФ.

В РНБО розкрили інформацію про російські кібератаки проти УкраїниУ Раді національної безпеки і оборони України заявили, що підготовка та розробка програм для хакерських атак на українські компанії була спланована в Росії й тривала не менш ніж півроку.

У кожній військовій частині стоять сервери, які шифрують інформацію, розбивають по декількох пакетів і передають далі. Доступ в серверні приміщення суворо обмежений.

За даними «Известий», в «військовому» інтернеті є свої сайти, які можна дивитися тільки через комп'ютери, сертифіковані службою захисту державної таємниці.

Підключення до цих комп'ютерів сторонніх пристроїв, наприклад, флеш-накопичувачів, принтерів і сканерів, неможливо.

Про розробку «закритого» кіберпростору у Росії говорили ще в 2014 році.

Нагадаємо, раніше окупаційна влада Криму «в цілях безпеки» відключили інтернет у північній частині півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: