В Азербайджані за образу президента в інтернеті саджатимуть у в'язницю

Читать на русском
В Азербайджані для осіб, які ганьблять і принижують честь і гідність президента країни на інтернет-ресурсах, запроваджена кримінальна відповідальність.
Ільхам АлієвФото з відкритих джерел

В Азербайджані для осіб, які ганьблять та принижують честь і гідність президента країни на інтернет-ресурсах, запроваджена кримінальна відповідальність.

Про це пише агентство Trend, повідомляє «Слово і Діло».

Україна визнає Нагірний Карабах територією Азербайджану – ПорошенкоУкраїна категорично не приймає збереження поточного статусу-кво території Нагірного Карабаху, визнаючи його територією Азербайджану.

Зазначена стаття міститься в законопроекті «Про внесення змін до Кримінального кодексу Азербайджану», ухваленому на пленарному засіданні Міллі Меджлісу.

Так, законом передбачається штраф від 500 до 1000 манатів (один манат – 14,9 гривні) або покарання до двох років виправних робіт або позбавлення волі на цей же термін. Відзначається, що в чинному варіанті кодексу штраф застосовується за паплюження та приниження честі й гідності глави Азербайджану лише в ЗМІ та публічних виступах.

За наклеп та образи під підставними іменами й у фальшивих профілях на інтернет-ресурсах передбачаються штрафи в сумі від 1000 до 1500 манатів, залучення до громадських робіт терміном від 360 до 480 годин, до виправних робіт терміном до двох років, або ж позбавлення волі терміном до одного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: