Експерт: лякає не ризик торгів з РФ, а невизначеність Трампа щодо України

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Скоріш за все, в МЗС роблять крок на випередження та висловлюють теоретичні побоювання, які виникли минулого року, коли українська спільнота повірила в пропаганду про те, що Трамп «проросійський» і обов'язково «здасть Україну».

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Володимир Воля, аналізуючи заяву МЗС України про те, що Дональд Трамп у намаганнях поліпшити відносини з РФ може виключити Києв із переговорів щодо Донбасу.

«Було багато форматів домовленостей, але з паралельними консультаціями між США та РФ. Скоріш за все, «нормандський формат» триватиме й далі. Більш лякає невизначеність Трампа щодо України, а варіант, що ми станемо розмінною монетою, є вкрай сумнівним», – вважає політолог.

Нова американська адміністрація може досягти якихось часткових домовленостей з РФ у трактуванні «Мінську», можливио, буде тиск США в питанні виконання політичної частини, але це не буде розміном.

На його думку, поки що немає цілісної концепції того, яку політику проводитимуть у питаннях України США.

«На інавгурації Трампа було чимало представників української влади, й кожен із них хотів донести до команди Трампа свою версію подій та майбутнього України. Та сама стаття Пінчука була такою спробою. Проте команда Трампа повноцінно почне функціонувати ближче до весни й, можливо, тоді українське питання з'явиться в полі зору, але зараз ми не в пріоритеті», – аналізує Воля.

Хто з українських політиків відвідав інавгурацію ТрампаМинулої п'ятниці Дональд Трамп офіційно очолив Білий дім. «Слово і Діло» з'ясовувало, хто з вітчизняних політиків був у числі гостей на церемонії передачі влади.

За його словами, питання України зараз відійшло на четвертий план не лише для США, але й для Європи. Президент Ради Європи навіть не згадав про Україну в переліку найголовніших проблемних питань.

«Європі також буде не до України. Багато речей та питань, які потребують зрозумілості, зводяться до США – торгові питання, безпековий блок. Тому питання України стає заручником невизначеності у відносинах по лінії США-Трамп-ЄС», – резюмував Володимир Воля.

Детальніше ознайомитися з тим, хто увійшов до президентської команди Дональда Трампа, можна в матеріалі «Слова і Діла» «Команда «Т». Хто буде допомагати Трампу управляти США».

Раніше «Слово і Діло» писало, хто з українських політиків відвідав інавгурацію Дональда Трампа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: