Сенат США може позбавити Трампа можливості скасування антиросійських санкцій

Читать на русском
На розгляд Сенату буде внесено законопроект про заборону зняття санкцій проти РФ.У разі прийняття закону, Трамп не зможе зняти санкції з Російської Федерації.

На цьому тижні на розгляд Сенату буде внесено законопроект про заборону зняття санкцій проти Російської Федерації президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомив сенатор від демократів Чак Шумер, повідомляє ABCNews, передає «Слово і Діло».

Могеріні прокоментувала можливе скасування санкцій проти РФВерховний представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні прокоментувала можливе скасування санкцій проти РФ.

За словами сенатора, відповідний проект закону створений у відповідь на заяви адміністрації Трампа про можливість зняття санкцій в обмін на скорочення ядерних програм.

«Для нас скасування санкцій, враховуючи, що Росія зробила в Україні і погрожувала країнам Балтії, і тепер вони явно намагалися втрутитися у наші вибори - це мало ефект чи ні - це загроза, з якою ми ніколи не стикалися в американській історії», - заявив Шумер.

14 січня Трамп заявив, що може скасувати санкції проти Російської Федерації у тому випадку, якщо співпраця з РФ буде корисним.

Раніше повідомлялося, що Україна в ПАРЄ буде наполягати на збереженні російських санкцій.

Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв раніше заявляв, що Росія повинна розпрощатись з ілюзіями про швидке скасування західних санкцій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: