В СБУ стверджують, що справи Шеремета та Геращенка не пов'язані

Читать на русском
У СБУ заявили, що відомстві наразі не знайшли зв'язку між справами щодо замаху на депутата від Народного фронту Антона Геращенка та вбивства журналіста Павла Шеремета.
Василь Грицак

СБУ наразі не знайшла зв'язку між справами щодо замаху на депутата від «Народного фронту» Антона Геращенка та вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це на брифінгу журналістам розповів голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє «Слово і Діло».

Він зазначив, що не може надавати представникам ЗМІ інформацію про те, які саме свідчення дають заарештовані особи, що планували вбивство депутата.

«Скажу лише одне: доказів, зібраних СБУ на етапі підготовки цього злочину, в нас достатньо для того, щоб вони потрапили до в'язниці. Тим більше, що вони були затримані на гарячому», – наголосив Грицак.

Голова СБУ також не став пов'язувати справи Геращенка та Шеремета.

Аваков: замах на Геращенка – елемент в ланцюгу ряду злочинівЗамах на нардепа Народного фронту Антона Геращенка, відвернутий СБУ, є елементом у ланцюгу злочинів, що утворюють систему з центром впливу за межами України.

«Сказати, що ми знайшли факти, що ці два злочини пов'язані, я, на жаль, не можу», – підсумував він.

Нагадаємо, раніше Геращенко заявляв, що замах на нього та вбивство журналіста Павла Шеремета виконувалися одним російським терористичним диверсійним центром.

Зазначимо, 21 січня стало відомо, що СБУ запобігла замаху на життя нардепа Антона Геращенка, який планувався й координувався з території Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: