Вбивство Шеремета: в поліції повідомили нові подробиці

Читать на русском
В. о. голови Нацполіції Вадим Троян прокоментував інформаційні вкидання, які спеціально зробили виконавці вбивства журналіста.

Виконавці вбивства журналіста Павла Шеремета спеціально зробили інформаційне вкидання про те, що нібито в. о. голови Нацполіції Вадим Троян причетний до організації зовнішнього спостереження за ним.

Про це в інтерв'ю журналу «Фокус» заявив сам Троян, передає «Слово і Діло».

«Ми допускаємо, що виконавці злочину зробили таке вкидання, щоб відвернути увагу. Більше я нічого не можу сказати. Йде слідство», – зазначив він.

За його словами, цей фейк був запущений із певною політичною метою.

«В результаті службового розслідування стало зрозуміло, з якої IP-адреси надійшли повідомлення про «стеження», яку я нібито організував. В результаті чоловік, який розсилав повідомлення, давав свідчення Нацполіції. Коли я був у відпустці, п'ять газеток та інтернет-порталів проросійської спрямованості підхопили цю новину й поширили її протягом якоїсь години», – сказав Троян.

Незабаром Німеччина озвучить подробиці розслідування вбивства ШереметаПрогресс в деле действительно есть. Через неделю Германия предоставит информацию относительно расследования убийства Шеремета.

«Я прекрасно знав його. Він пропонував свою допомогу в роботі над майбутнім політичними проектом екс-командиру «Азова» Андрію Білецькому. Навіщо мені було стежити за ним?», – підкреслив він.

23 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство перевіряє інформацію ЗМІ про нібито стеження Трояна за журналістом Павлом Шереметом і засновником «Української правди» Оленою Притулою.

6 серпня повідомлялося, що голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе доручила провести службову перевірку свого першого заступника Вадима Трояна в зв'язку з появою інформації про його причетність до організації незаконного стеження за журналістами Оленою Притулою та Павлом Шереметом.

Нагадаємо, 20 липня о 7:45 у центрі Києва був підірваний автомобіль Притули, в якому перебував Шеремет. Він помер у кареті швидкої допомоги.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що смерть Шеремета – це вбивство.

Раніше повідомлялося, що є всі шанси на розкриття вбивства відомого журналіста Павла Шеремета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: